dilluns, 23 de gener del 2012

justícia

Resulta vergonyòs, patètic, horrorós que a un paio com el Fraga se'l hagi tractat així. Se de bona font el que va arribar a fer anys enrera, tan fa que avui en dia la democràcia sigui relativa, que tot estigui fet una merda, etc,etc,etc...però també és evident que hi ha gent que està molt pitjor que nosaltres, això no serveix d'excusa per pensar que estem bé, però queda clar que hi han llocs que les penúries son molt més infinites que les nostres males gestions econòmiques.
El meu pare, que anava amb el cabell llarg, l'havien arribat a retenir una nit per aquesta raó anys enrera, era sospitós de portar polls?...amb això vull dir que en alguna cosa hem millorat, però de sobte trobo a una persona que segurament hauria d'estar jutjat per crims que ha comés, que quasi mort com un heroi, una persona que si que va traïr al regim més radical, però que no hem d'oblidar que ell mateix va torturar a la mateixa universitat de barcelona, no és just que gent així campi tota la seva vida sense ser jutjat, tan es si se'n penedeix o no, en això no n'hi ha prou, perquè si anem per aquest camí, maltractadors, violadors i assassins es poden penedir i ja està, tot arreglat...no,no, si algú ha comés un crim, el mínim que es pot exigir és un judici, no n'hi ha prou en demanar perdó, ja que el delicte està fet i si aleshores els crims podien estar amparats per un regim, ara no, i el que es va fer aleshores no pot quedar en l'oblit.
Igual va per molts criminals que han campat dins de les dictadures, tan d'esquerres com de dretes, que segueixen tan feliços i ningú borrarà el dolor que han creat...si en un país es jutja a la gent per una mala gestió presidencial i es fa des de la llibertat, aquests gamerusos que ho han fet amb la contundència d'una dictadura com a defensa , haurien de no passar per aquest món amb aquesta jeta.
Encara els fan reverencies...no ho entenc...suposo que falta justicia, molta, perqué les coses siguin realment justes. Em posa trist veure que un personatge com ell no se'l amagui, almenys això...ah no!!, no l'amaguen no!!, n'estan orgullosos!! segurament don Manuel no era d'un règim, si no que un home llest que veia que el futur estava dibuixat d'una altre manera que els franquistes veien, per tant segurament seria el clàssic paio que canviava la camisa depenent de d'on bufava el vent, aquest pot ser el seu mèrit , però no treu el seu passat ni les bestieses que va fer...a mi em fa pena i que consti que si el mirava per la tele ni tan sols em queia malament, jo parlo de justicia, no pot ser subjectiva i ho segueix siguent...a veure si ara li farem un monument al Millet a la plaça Catalunya...de fet tot plegat és evident, ens queixem que els delinqüents surten al carrer molt aviat, però és que alguns ni tan sols arriben a entrar a cap presó i han fet coses molt "gordes".
És com els paios que maten a les seves companyes i tenen una ordre d'allunyament, per favor!!, de quants metres és l'ordre? si ja se sap que és un perill pel fisic de la dona, o que el fotin a la presó o l'enviïn a un alre país i si torna, a la garjola!!...falta que la justicia sigui justa, és vital si volem un món just...